Sajtószoba / Szárnyaltak a sztárok a kislődi kalandparkban

Sztárok avatták fel a kislődi Sobri Jóska Bakonyi Kaland- és Élménypark vadonatúj megazipline pályáját csütörtökön. Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas színház művésze, valamint a Kozmix énekesei, Lányi Lala és Hozsó is kipróbálták azt az elképesztő csúszópályát, amilyennel eddig csak Németországban találkozhatunk.

A megazipline sajátossága, hogy a többi csúszópályával ellentétben nem ülve, hanem egy speciális beülőben hason fekve, madár módjára süvíthetünk át a táj felett, mely igazán különleges, semmihez sem hasonlítható élményt nyújt a vakmerő jelentkezőknek. Az élmény pedig nem jár egyedül: rögtön két pálya épült egymás mellé, mely lehetővé teszi 2 személy egyidejű csúszását is.

Az egy kilométeres pályán akár 80 kilométer per órás sebesség is elérhető, ami az olyan bátor jelentkezők eltökéltségét is próbára teszi, mint maga SzuperJóska, a park emblematikus figurája. A vakmerőségéről híres bakonyi szuperhősé volt az első csúszás joga, őt olyan sztárok követték a sorban, mint Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas Színház művésze, valamint Lányi Lala és Hozsó, a Kozmix énekesei.

A pálya kipróbálói mind hasonló élményről számoltak be: mintha madárként suhantak volna végig a bakonyi táj felett.

Egyszerűen fantasztikus volt, amikor bekötöttek, és elindultam, úgy éreztem magam, mintha madárként repülnék. Az elképesztő sebesség ellenére is tudtam gyönyörködni tájban, egészen a Somlóig elláttam. Feldobta a napomat, bármikor lecsúsznék újra – mesélte Pintér Tibor a csúszás után.

Lányi Lala, aki saját bevallása szerint még egy körhintára, vagy hullámvasútra sem mer felülni, hősiesen leküzdte minden félelmét.  Hihetetlen repülés-élmény volt, ami semmi máshoz nem hasonlítható! Már csak a látvány miatt is megéri végigcsúszni. Olyanoknak is ajánlani tudom, akik nem az extrém sportok megszállottjai, én is biztosan vissza fogok még jönni, mert ezzel az élménnyel nem lehet betelni – lelkendezett a Kozmix énekese.

Hozsó is hatalmas élménynek élte meg a csúszást, bár bevallotta, lentről nem tűnt olyan ijesztőnek a pálya, mint amilyennek az indító toronyból látta. Eddig csak nézni szerettem az extrém sportokat, de a mostani csúszás után úgy érzem, ezt újra és újra át kell élni. Hihetetlen élmény – számolt be Hozsó.

A sztárok nem csupán a száguldás izgalmáért vágták sutba félelmeiket, jó ügyet is szolgáltak a csúszással. Az élménypark a megazipline pálya egy napi teljes bevételét a Gézengúz Alapítvány részére ajánlotta fel. Az alapítvány célja a születés körüli időszakban kialakuló vagy veleszületetten sérült csecsemők és kisgyermekek gyógyítása, rehabilitációja, melyben a kalandpark nem csak a pénzbeli adománnyal, de a gyermekek számára felejthetetlen élmények nyújtásával is igyekszik tevőlegesen részt venni, ezért több olyan családot is meghívott az avatás napjára, akiknek a gyermekei az alapítványnál gyógyultak.

Az élménypark vezetőségének egyik alapelve a társadalmi felelősségvállalás. Már a korábbi években is számtalan jótékonysági akcióval igyekeztek segíteni katasztrófák károsultjait, a hátrányos helyzetű családokat, vagy épp a bajbajutottakat segítő szervezeteket. Céljuk, hogy egy-egy ilyen akcióval ráirányítsák a figyelmet segítségnyújtás fontosságára.

A kalandpark rendkívüli vonzerejét a természeti környezeten túl a több mint ötven élményelemnek is köszönheti, amellyel a családok minden tagja számára nyújtanak kikapcsolódási lehetőséget.

A kalandpark eltökélt célja, hogy fejlesztéseivel a közép-dunántúli régió turisztikai vonzerejét is növelje. A németországi megazipline pálya tavaly elnyerte a legjobb turisztikai attrakciónak járó díjat, így a kalandpark bízik benne, hogy új játékelemük nem csak a környékbeliek, de a környező országokból hazánkba látogatók figyelmét is felkelti, akik nem csak a Balaton, de a Bakony szépségeit is felfedezik. Folyamatosan gyarapodó játékaik, megújuló élményelemeik, és olyan különlegességeik, mint az ország egyik leghosszabb drótkötélpályája, legmodernebb bobpályája, vagy a most átadott megazipline pálya a turisták számára igazán vonzó célponttá teszik a kislődi kalandparkot.

Le ne maradj a kalandról!
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy első kézből és idejében értesülj aktuális programjainkról, akcióinkról!
NÁLUNK MINDENKI
SZUPERHŐS